Doğal kaynakların giderek tükendiği yeryüzünde enerji en büyük problem olmaya başlamıştır. Ülkemizde de kullanılan enerjinin yüzde 40’a yakın kısmı sanayide, yüzde 30’u konutlarda, yüzde 21 civarında ise ulaşımda kullanılmaktadır. Bundan sonra enerji daha verimli kullanılmayacak olursa, önümüzdeki yıllar hiç de aydınlık görünmemektedir. Bu yüzden önemli olan bugün sahip olunan refah seviyesinden ödün vermemek, ancak bunu daha az enerji kullanarak sağlamaktır.
Bu noktada enerji kullanımında büyük paya sahip olan konutlarda enerji tüketiminin, yalıtım çalışmaları ve verimli ekipmanlar kullanılarak önemli ölçüde düşürülmesine çalışılmaktadır. Bunu sağlayacak gerekli yasal düzenlemeler yapılmaktadır. Örneğin 2007 yılında çıkarılan Enerji Verimliliği Kanunu, enerjinin etkin kullanılmasını, boşa kullanılmasının önlenmesini, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün azaltılmasını ve çevrenin korunmasını sağlamak amacı ile enerji kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasını hedeflemektedir. Bu kanuna dayanılarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 2009 yılında Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği çıkarılmıştır. Bu yönetmelik yayınlanırken iklim koşulları, bina içi gereksinimler, yerel ve bölgesel koşullar ve maliyet etkinliği de dikkate alınarak şu amaçlar hedeflenmiştir:
Kısaca bu yönetmelik mevcut binalarda veya yeni yapılacak binalarda, enerji kullanımına yönelik kriterleri açıklamaktadır.
Kontrol ve muayene hizmetleri veren kuruluşların faaliyet konularından biri de binaların yalıtım ve ısıl kapasite incelemelerini yapmaktır. Firmamız da gözetim hizmetleri kapsamında, binaların yalıtım ve ısıl kapasitelerini incelemektedir.
Bu çalışmalarda ilgili yasal düzenlemelere, yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve test yöntemlerine uygun hareket edilmektedir. Bu konuda firmamız, Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK), TS EN ISO/IEC 17025 standardına uygun şekilde akredite olmuştur.