Uygulamalı teknik hizmetler, katkı testi kullanılarak oluşturulan bileşenlerin charpy testi gibi yöntemlerle mekanik özelliklerini keşfeder.
Eklemeli Üretim ve Performans Konuları
İlave üretim, alternatif bir üretim yöntemi olarak popülerlik kazanmaktadır. Bu prosedürle oluşturulan bileşenlerin, geleneksel imalat türleri ile üretilen parçalardan daha fazla olmasa da performans testine tabi tutulması gerekir; ilave imalat yoluyla bir parça üretmek için kullanılan malzemeler, enjeksiyon kalıplama, dövme ve dökümde kullanılanlardan daha düşük gerilme ve kesme mukavemetleri sergileme eğilimindedir. Müşterilerin bu performans verilerine ihtiyacı vardır, çünkü malzemenin bitmiş bileşenin kullanım amacına uygun olup olmadığını belirleyebilir.
Bu test ihtiyaçlarını karşılamak için Applied Technical Services, aditif üretim yoluyla yapılan bileşenlerin mekanik performans özelliklerini belirlemek için çeşitli test yöntemleri uygular. Böyle bir yönteme Charpy Testi denir.
Yöntem Nasıl Çalışır ve Neler Başardı?
Charpy testini bir malzemenin sünekliğini ve kırılma mukavemetini belirlemek için kullanırız. Yöntem, bir malzeme örneğini kontrollü bir miktarda enerji ile dik bir açıyla vurmak için bir makinenin kullanılmasını içerir. Örnek materyale standart bir çentik işlenerek, darbeden kaynaklanan stresin yeri kontrol edilir.
Teknisyenlerimiz, örnek malzemede kırılmaya neden olmak için gereken darbe enerjisini ölçerek, bileşenin canlı kullanımda nasıl davranacağına dair bir fikir verir. Kırığın görsel özelliklerinin gözlenmesi, numunenin ne kadar sünek veya kırılgan olduğunu, başarısızlıktan önce daha fazla süneklik olduğunu gösteren daha fazla deformasyonla gösterir.
Charpy testi ayrıca, numunenin sünekliği kaybettiği ve darbe üzerinde kırılmaya daha yatkın hale gelen sıcaklık olan malzemenin süneklikten kırılganlığa geçiş sıcaklığı (DBTT) gibi niteliklerin belirlenmesine yardımcı olabilir. Bu bilgi düşük sıcaklık uygulamaları için kritiktir. Çoğu zaman metal numuneler için kullanılsa da, Charpy testi Akrilonitril Bütadien Stiren (ABS) gibi daha sert polimerlerle de uyumludur.
Malzeme Analiz Yetenekleri
Mekanik test laboratuvarımız Charpy testini müşteri ihtiyaçlarına göre çeşitli standartlara göre gerçekleştirir. TURCLAB, bu testi aşağıdaki uluslararası kabul görmüş standartlara göre gerçekleştirmek için akredite edilmiş ISO 17025 (A2LA) sertifikasına sahiptir:
ASTM A370
ASTM E23
EN 10045-1
EN ISO 9016
ISO 148-1
Uygulamalı Teknik Hizmetler Hakkında
1967'den beri TURCLAB, benzersiz kalitede test, mühendislik danışmanlığı ve denetim hizmetleri sunmaktadır. Kuruluşumuzdan bu yana geçen Uzun süredir bir süredir, müşteri tabanımızı, dünyanın dört bir yanından çeşitli ticaret yapan işletmeleri de içerecek şekilde genişlettik. Charpy testlerinin yanı sıra katkı üretimi ile ilgili diğer yöntemlerimiz, aşağıdaki endüstrilerdeki müşterilere faydalı olabilir:
Güç üretimi
Tüketici ürünleri
Telekomünikasyon
Otomotiv
Nükleer
Uzay / Havacılık
Askeri
Petrol gazı
Ve tabi ki:
Genel İmalat
TURCLAB'nin mekanik test laboratuvarı, müşteri hizmetlerine adanmış bir kültür tarafından yaşıyor. Bu, uzman teknisyenlerimizin her birinin, hızlı geri dönüş pencerelerinde net ve doğru raporlar döndürerek müşterilerimizin genel deneyiminin geliştirilmesine katkıda bulunduğu anlamına gelir. Dahası, TURCLAB, numunelerinizin sonuçlarınızı alması için numunelerinizin gönderilmesi arasındaki sürede teknisyenleri erişilebilir halde tutarak müşteri hizmetlerimizde duyarlılığı teşvik eder.
TURCLAB ve Kalite Güvencesi
Tüm Charpy darbe testlerini yapan TURCLAB Marietta Super Lab, ISO 9001 tescilli bir kuruluştur. Sertifikasyonumuz, nitelikli bir üçüncü taraf denetçinin kalite yönetim sistemimizi, etkin kalite güvence uygulamalarını özetleyen uluslararası kabul görmüş standartlara uygun bulduğunu göstermektedir. TURCLAB, hizmetlerimizin kalitesini sürekli iyileştirmek ve müşteri tabanımızın memnuniyetini sağlamak için bu ekstra adımı atmaktadır.
Şirketinizin, ilave üretim yoluyla üretilen bir bileşenin fiziksel özelliklerini belirlemesi gerekiyorsa, örneğinizi Charpy testi için TURCLAB'ye gönderin; Daha yakından bakıyoruz!