TURCLAB, ekipmanın, bileşenlerin, parçaların ve yapıların yük taşıma yeteneklerini belirlemesi gereken şirketler için yük testi sunar. Nitelikli ve donanımlı uzmanlarımız düzenli olarak test numunelerinin statik, dinamik ve döngüsel mekanik yüklere nasıl tepki verdiğini izler. Bir ürünün özelliklerinin servise uygun olup olmadığını belirlemeye yardımcı olan ayrıntılı prosedürler sağlayan birçok endüstri standardı vardır.
Yük Testi Tayini
- Güvenli Çalışma Yükü - Üreticinin önerdiği maksimum yük
- Verim Yükü - Bir malzeme stres ve bozulma belirtileri gösterdiğinde
- Arıza Yükü - Komple malzeme ve / veya mekanik arıza
Mekanik Yük Yöntemleri
- Statik Test - Bir ürün belirli bir süre boyunca sabit bir yüke maruz kaldığında. Bu yöntem, düzgün ve yavaş bir oranda gerginlik uygular.
- Dinamik Test - Bir bileşen hareketli bir yüke maruz kaldığında. Bu yöntem, hızı artırarak veya ani stres artışları uygulayarak gerilim yükünü hızlı bir şekilde verir.
- Döngüsel Test - Malzemeler, belirtilen koşullar, çevrimler ve süreler için bir yükleme ve boşaltma kuvvetine maruz kaldığında. Tanımlanan gerilmeler, sert sıcaklık değişikliklerine maruz kalırken değişen yük seviyelerini içerebilir.
Mekanik Yük Testi Çeşitleri
- Çekme Testleri - Bir numune arızaya kadar kontrollü gerilime maruz kaldığında. Maksimum uzama ve alandaki azalma ile birlikte çekme mukavemetini ölçer.
- Sıkıştırma Testleri - Bir örnek, tanımlanan bir zaman zarfında malzemenin ezilme direncini belirlemek için bir sıkıştırma kuvvetine tabi tutulduğunda.
- Kesme Testleri - Bir nesnenin kuvvet yönüne dik olan bir düzleminde kayma hatası oluşmadan önce tutabileceği maksimum kesme gerilimini belirler.
- Eğilme Testleri - Bu işlem, bir malzemenin sünekliğini (elastikiyeti) ve mukavemetini ölçer. Bükülme istenen açıya tamamlandığında, ürün dış yüzeydeki çatlaklar açısından incelenir.
- Yorulma Testleri - Bir malzemenin dalgalanan gerilmeler veya gerilmeler altındaki davranışını ölçmek için kullanılan bir yöntem. Bu döngüsel testler, malzemelerin veya bileşenlerin döngüsel kuvvetlere maruz kaldığı çalışma koşullarını simüle eder.
- Facture Tokluğu - Bir malzemenin, yükleme koşulları altında yorgunluğun statik olarak yayılmasına dayanma yeteneği
- Darbe Testi - Bir malzemenin yüksek gerilme hızlarında enerjiyi emme kabiliyeti.
- Bağ Gücü Testleri - Bu işlem, iki malzeme arasında yapışkan bağ kopmasına neden olmak için gereken gerilimi / yükü belirler. Bu test sahada veya laboratuvar ortamında kolayca yapılabilir.
- İspat Testleri - Belirli bir güvenli çalışma yükünü taşıyabildiğini göstermek için bir yapı veya bileşen gerektiğinde.
Aşağıdaki Yönetim Ajansları Yük Test Standartları ve Spesifikasyonları Sunar:
- ANSI - Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü
- ASME - Amerikan Makine Mühendisleri Derneği
- ASTM - Amerikan Test ve Malzeme Derneği
- TR - Avrupa Standartları
- ISO - Uluslararası Standartlar Örgütü
- JIS - Japon Endüstri Standartları
- Mil-STD - Askeri Standartlar
- OSHA - İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi
- SAE - Otomotiv Mühendisleri Topluluğu